နဂၤါးေမာက္သီး အသုံး၀င္ပံု......




(၁) နဂါးေမာက္သီးထဲမွာ Antioxidant ေတြ ပါဝင္ၿပီး ကင္ဆာမျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၂) သုေတသနျပဳလုပ္ ခ်က္မ်ားအရ ေသြးလွည့္ပတ္မႈစနစ္အတြက္ အလြန္ေကာင္းၿပီး စိတ္လႈပ္ရွား မႈေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ ေသြးဖိ အားတက္ျခင္း ကို ေလ်ာ့ နည္းေစပါတယ္။ ေသြးတိုးမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ပါတယ္။ မ်က္စိ အျမင္အာ႐ံုေကာင္းေစၿပီး ေသြးထဲက အဆိပ္အေတာက္မ်ားကိုလည္းေျခဖ်က္ေပးပါ တယ္။

(၃) အမွ်င္ဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ ေသာေၾကာင့္ ကိုယ္လက္စထေရာလ္ က်ေစပါတယ္။ (၄) ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ သံဓာတ္၊ အသားဓာတ္တို႔ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

(၅) အစာအိမ္ေရာဂါမ်ားႏွင့္ ေဟာ္ မုန္း အက်ိတ္ေရာဂါမ်ားကုသရန္ အတြက္လည္း အသံုးဝင္ပါတယ္။

(၆) ဗီတာမင္ C လည္း အမ်ားႀကီး ပါဝင္တာမို႔ အနာက်က္ျမန္ေစျခင္း အညိဳအမည္းစြဲျခင္းမ်ားကို ျမန္ျမန္ အားကိုလည္း ျမႇင့္တင္ေပးပါတယ္။

(၇) ဘီတာကယ္႐ိုတင္းပါဝင္တဲ့ အတြက္ မ်က္စိအျမင္ေကာင္းျခင္း၊ မ်ိဳးပြားႏိုင္စြမ္းေကာင္းျခင္းႏွင့္ အျခားေသာ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ မ်ားကိုလည္း ေကာင္းေစ ပါ တယ္။

(၈) ဗီတာမင္ B1, B2, B3 ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္

(၉) ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏ ကို ထိန္းညႇိေပးႏိုင္တဲ့အတြက္ အမ်ိဳး အစား (၂) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ ရွိသူ မ်ားအတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။

(၁၀)သူ႕ထဲမွာပါတဲ့ ပမာဏက ဇီဝ ႐ုပ္ ျဖစ္ပ်က္မႈကို ျမႇင့္တင္ေပးပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်န္းမာေရးကို ထိန္း သိမ္းေပးပါတယ္။

(၁၁)နဂါးေမာက္သီးပံုမွန္စားေပး မယ္ဆိုရင္ ရင္က်ပ္ေရာဂါႏွင့္ ေခ်ာင္း ဆိုးျခင္းကို သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Ref: Health Digest

Posted by စိမ့္စမ္းေရ on Sunday, July 29, 2012