အစိမ္းေရာင္ သဘာ၀အပင္မ်ား
Harvard တကၠသိုလ္မွ ေလ့လာမႈ အႀကံျပဳခ်က္အရ ဆလတ္ရြက္ ေန႔စဥ္စားသူေတြဟာ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္း
၇၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ ဆိုလိုပါတယ္။ ေလ့လာမႈအရ အစိမ္းေရာင္အရြက္ေတြမွာ ပါ၀င္တဲ့
Carotenoids နဲ႔ စြမ္းအင္ျပည့္ အင္ဒီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက အူနံရံက ဆဲလ္ေတြရဲ႕လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို ေကာင္းမြန္
ေစၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အရာေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိတာ ေၾကာင့္ပါ။ ဟင္းႏုနယ္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႕ ေဂၚဖီ
စိမ္းထုပ္ေတြမွာ Carotenoids ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။
ေကာ္ဖီေသာက္ပါ
ေလ့လာမႈအရ ေကာ္ဖီတစ္ေန႕ သံုးခြက္ေသာက္တာဟာ တျခားအစားအစာ စားသံုးမႈပံုစံနဲ႕ ဘ၀ေနထိုင္မႈပံုစံကို
မေျပာင္းလဲရင္သာ ေရာဂါေတြျဖစ္မႈႏႈန္းကို ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္လို႕ ဆိုပါတယ္။ ဒါကေတာ့
ဓာတ္တိုးဆန္႕က်င္ပစၥည္းႏွစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ Chlorogenic နဲ႕ Caffeic acids ေတြဟာ က်န္းမာေရးကို အံ့ၾသေလာက္
ေအာင္ အက်ိဳးရွိေစတာေၾကာင့္လို႔ ဆိုပါတယ္။
သစ္ၾကားသီးစားပါ
ဂ်ပန္ႏိုင္ငံ Nagoya တကၠသိုလ္မွ ေလ့လာမႈေတြအရ သစ္ၾကားသီးကို တစ္ေန႔ ခြက္တစ္ခြက္ရဲ႕ ေလးပံုတစ္ပံု စား
ေပးတာဟာ အူမႀကီးကင္ဆာကို ၄၆ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ Omega-3 ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္တဲ့ သစ္ၾကားသီးဟာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ဆဲလ္ေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။
ကယ္လ္စီယမ္မွိ၀ဲပါ
ေလ့လာမႈအရ ကယ္လ္စီယမ္က ခႏၶာကိုယ္ထဲက မေကာင္းတဲ့အဆီေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္ၿပီး အစာေျခစနစ္ကို
လည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ႏြားႏို႕ ရွစ္ေအာင္စ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ေျခာက္ေအာင္စနဲ႕ ခ်ိစ္ တစ္ ေအာင္စေတြမွာ ကယ္လ္စီ
ယမ္ ၃၀၀ မီလီဂရမ္စီ ပါ၀င္ၾကပါတယ္။ လူတစ္ေယာက္အတြက္ ကယ္လ္စီယမ္ တစ္ေန႕ ၆၀၀ ကေန ၁၀၀၀ မီလီဂရမ္အထိ လိုအပ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီစားပါ
ၾကက္သြန္နီထဲမွာ သဘာ၀နည္းအရ ကင္ဆာကို တိုက္ထုတ္ေပးႏိုင္တဲ့ Sulfur နဲ႔ Quercetion ေတြ ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ခြက္တစ္ခြက္ရဲ႕ ေလးပံုတစ္ပံုစာေလာက္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
Tips!
အသင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အစားအစာျဖစ္တဲ့ ေဟာ့ေဒါ့၊ Sausugesနဲ႔ ၾကာရွည္ခံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အသားေတြ
ဟာ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္းကို ျမင့္မားေစတာေၾကာင့္ အနီေရာင္အသားနဲ႔ ပင္လယ္စာေတြကိုသာ
ေရြးခ်ယ္ေပးသင့္ပါတယ္။
Posted by
စိမ့္စမ္းေရ
on
Saturday, February 25, 2012
0 comments